Kiváló tervezés, gyönyörű forma és nagyszerű kivitelezés!

 

GRAND MARINE INTERNATIONAL INC, CANADA

Főoldal |  Típusok   | Felszerelés |  Árlisták   | Üzenet | Hajómotorok | Hírek! | Oktatás & Hajólevél | Használt hajók   T

 Miért a GRAND?

Általános ismeretek

A külmotor

Hajózás


A fenti 4 rész
letölthető egyben
e linkről (.pdf)
Tanácsok, tudnivalók


 MIÉRT VÁLASSZAM A GRAND-ot?

És miért ne válasszak a kínai csónakok közül? Nézze meg a YouTube videót!
Csodálatos minőségű felfújható csónakok MADE IN KÍNA - minden leesik 4 év alatt
Amazing quality of inflatable boats MADE IN CHINA - everything falling off in 4 years

http://www.youtube.com/watch?v=fnTTjCIE2ks


LEDÖNTÖTT "HURKA" VÉGZŐDÉS

 

Egyszerű gondolat, sok előnnyel.
Hosszabb vízvonal, mely növeli a csónak stabilitását, és a biztonságot a fedélzeten.
Csökkenti az orr felemelkedését, miközben a csónak lassan halad.
Csökkenti a vízörvényt, ezáltal csökken a hidrodinamikai ellenállás és üzemanyag fogyasztás.

Grand csónak hátsó kiképzés
 

KÜLÖNLEGES, EREDETI GRAND "HSH" MEREV ALJ

 

Grand motorcsónak merev test különlegessége

A tengerállóság tekintetében a legnagyobb előnye a felfújható csónakoknak a hagyományos merev csónakokkal szemben a hihetetlenül nagy stabilitás (akár az oldalról érkező hullámokat is bírja). Ez a felfújt "hurka" eredménye, amely szélesebbé teszi a csónakot, és nagymértékben növeli kapacitását. Fő hátránya a nagyobb ellenállás, mozgás közben, mely szintén a hurkának köszönhető. A hurka rugalmassága következtében nagyobb felületen érintkezik a vízzel, ezáltal megnő az ellenállás.
Az eredeti GRAND "HSH" rendszer ("High-Step-Hull") kiküszöböli a hibákat, és a következőket eredményezi:
Nagy sebességnél a hurka nem érintkezik a vízzel, vagy kisebb sebességnél (siklás közben) jelentősen kisebb mértékben érintkezik, ezáltal az ellenállás lecsökken, és a csónak úgy siklik, mint egy hagyományos merev motorcsónak. Rendkívül fordulékony, ami más gumicsónakokról nem mondható el.
Álló helyzetben vagy lassú menetben (úszik) a hurka érintkezik a vízzel, miáltal a stabilitása hihetetlenül nagy. Nem billeg, akár fel is léphet a hurkára.
Nincs kompromisszum!
A "HSH" rendszerű csónak mindkét fajta (a felfújható és a hagyományos merev testű) legjobb tulajdonságait egyesíti.
A "HSH" rendszerű fenék a további előnyökkel jár:
Jobb menettulajdonságok és kevesebb üzemanyag fogyasztás,
Nagyobb "palánk" magasság, úszóképesség és teherbírás,
Simább siklás a hullámos vízen is, ezáltal komfortosabb és biztonságosabb.

 

MÉLY "V" MEREV ALJ

 

A fenék mélyebb V formája, mely lépcsőzetesre készül minden GRAND csónakon, megfelel a nyílt tengeri hajózás feltételeinek, jellemzően jó a tengerállósága és stabilitása, jól vezethető.

Grand motorcsónak merev test különlegessége 1

 

Élesebb és meredekebb keel vonal

 

Minden GRAND merevtestű motorcsónaknak meredekebb és éles keel vonala van.

Ez az alábbi előnyökkel jár:

  • Hosszabb vízvonal, mely növeli a motorcsónak manőverstabilitását

  • Jobban vágja a vizet, mely simább hajózást tesz lehetővé nagyobb hullámos vízen

  • Csökken a vízpermetezés

Ráadásul elegánsabb, mely szintén nem elhanyagolható.

Grand motorcsónak merev test különlegessége, orr

Grand motorcsónak merev test különlegessége, orr 1

 

AZ ÚJÍTÁS LELKE

 

A GRAND-nál a siker kulcsa az újítás. Az évek során mérnökeink és a tervező csapat új elveket állított fel a hajóépítésben, felhasználva a legjobb hagyományokat, a műszaki- és technológiafejlődést. Nekünk, a háttérben, a repülőgépiparban jártasságot szerzett mérnökök biztosítják (adaptálva az aerodinamikai eredményeket és technológiákat a hajótervezésre), hogy a mi hajóink valóban repülnek.

 

CSÓNAKOK TELJES SKÁLÁJA

 

A felfújható csónakok teljes skálájával jelentünk meg a piacon, fókuszban a "RIB-merevaljú" csónakokkal, melyek a legígéretesebb és fejlődőképesebb vízi járművek. 20 alapmodellből és verzióból választhat, a kis csónakocskától egészen a professzionális használatra szánt motorcsónakokig.

 

ELEGANCIA A HIBÁTLAN STÍLUSBAN

 

Grand csónak felszerelés

Elegancia jellemzi a GRAND csónakokat a körvonalától a legkisebb részletekig. Tökéletes a harmónia a forma, színek, komfort és tulajdonságok tekintetében. Semmi kihívó, semmi túlzó csak a tiszta, klasszikus elegancia.

 

KÉZMŰVES GYÁRTÁS

 

A GRAND védjegy magas minőséget követel, ezért előtérben marad a kézműves gyártás. Magasan képzett dolgozók, egyedülálló minőségbiztosítási rendszer, szoros ellenőrzés minden lépésben, a szabástól az utolsó simításokig -- ez a legjobb garancia a legjobb minőségre.

Grand csónak gyártás

 

MINŐSÉGI TANUSÍTVÁNYOK

 

Grand csónak minőség

Minden csónakunk megfelel az International Standard ISO-6185 és az Európai Közösség (European Community EEC) 94/25/EC, valamint számos egyéb nemzetközi és nemzeti szabványban rögzített feltételeknek. Ez a biztonság és megbízhatóság bizonyítéka az Ön számára.
Akárhogyan is, de a mi belső minőségbiztosítási rendszerünk és előírásaink sokkal szigorúbbak, mint a hivatalosak.

 

MŰSZAKI TÖKÉLETESSÉG

 

Minden GRAND csónak egyedülálló kombinációja az emberek által kigondolt legjobb ötleteknek, az eredeti GRAND fejlesztéseknek, szabadalmazott tervnek és "know-how"-nak.
Csak semmi elavult...
Minden különösen praktikus, gyakorlatias, egyszerűen "zseniális".
A legújabb CAD/CAM technológiát és komplex tervezési lehetőségeket felhasználva, minden új ötlet, tervezési koncepció tesztelhető elektronikusan. Ez az első, majd a prototípus és az ezt követő próba sorozat gyártása, és a valódi fizikai tesztek.
A fentiek azt eredményezik, hogy némely ötletünk sikeressé, ismertté vált/válik, és széles körben használják, beépül a hajóépítés gyakorlatába.

 

ÚJ CSÚSZÁSMENTES FEDÉLZET "OCEAN"

 

A 2003-as szezonban már a legtöbb GRAND csónak csúszásmentes padlózata az új tervezésű külsővel készült. Nagyobb biztonság és komfort a fedélzeten, ráadásul a kokpit sokkal elegánsabb.

Grand motorcsónak merev test deck
 

A LEGJOBB ÖSSZETEVŐK ÉS ANYAGOK

 

A legjobb anyagok a legjobb beszállítóktól -- ez a törvény ahhoz, hogy a legjobb minőséget biztosíthassuk. Az összes anyag és alkatrész közvetlenül a legnevesebb gyártóktól érkezik.
A speciálisan felfújható csónakok alapanyagának gyártott 1100 és 1680 Dtex erősített MIRASOL és VALMEX anyagok erősek és kopásállók, 90°C-ig használható. 2003-tól készülnek ebből a csónakok, pillanatnyilag verhetetlenek a plastomerek (hőre lágyuló anyag) között.
A vegyipar azonban fejlődik, újabb és újabb anyagokkal rukkolnak elő a jövőben is, mi követjük a fejlődést, mert pl. a 10 évvel ezelőtt rendelkezésre álló anyagok össze sem vethetők a maiakkal.
A megfelelően jó anyagok megjelenése eredményezte azt, hogy a felfújható csónakok ilyen irtózatos fejlődésnek indultak az egész világon.
Csónakjaink rendelhetők HYPALON (ORCA/TREVIRA) anyagból is, mely nem hőre lágyuló, azonban ára sokkal magasabb. Valójában trópusi körülmények között szükséges.

Grand motorcsónak anyagok


vissza

2004, 2006 Hanex, Csendes Imre -- Minden jog fenntartva.

2004 GRAND MARINE INTERNATIONAL INC. ALL RIGHTS RESERVED

 

 Kapcsolat:   tel: (+36 1) 278-2756,   (+36 30) 9407-734   fax: (+36 1) 700-1001,       © 2000-2015 GRAND MARINE INT. INC. & Csendes Imre

Jogi kikötések